Managed hosting door True

RDW begroot 100 mln voor ict-inhuurpartners

 

Inhuur

RDW (Rijksdienst Wegverkeer) heeft na een aanbesteding vier partijen geselecteerd die de komende jaren de ict-inhuur voor hun rekening nemen. Het gaat om Seven Stars, Get There, Itaq en Cimsolutions. De totale geraamde waarde zonder btw is voor de komende vier jaar honderd miljoen euro. De beoogde startdatum van de nieuwe dienstverlening is 1 september aanstaande; dan expireren de huidige raamovereenkomsten. Ook strikte de rijksdienst Deloitte als ict-beveiligingsadviseur.

Volgens een woordvoerster van de RDW is het bedrag van honderd miljoen euro de maximale waarde van wat aan ict-inhuur kan worden afgenomen onder deze opdracht. Het bedrag kan dus lager uitvallen. Het betreft ook raamovereenkomsten; er geldt geen afnameverplichting. Bovendien heeft de rijksdienst de mogelijkheid om na twee jaar te bepalen of het door wil gaan met het nieuwe kwartet. De RDW heeft dan de optie om de overeenkomst twee keer te verlengen met een periode van één jaar.

Voor Seven Stars betekent de gunning dat het voor de derde keer op rij is geselecteerd als voorkeursleverancier voor de inhuur van ict'ers. Deze rol speelde de personeelsbroker uit Zwolle (met een vestiging in Groningen) de afgelopen 7,5 jaar ook al. Het bedrijf werkt met een trits onderaannemers: HTX automatisering, BEND CRM, Squerist, IT Captains, Routz, RealizIT en IT Alliance.

Ook Get There uit Leek ziet zijn rol verlengd worden. De detacheerder uit Leek was de afgelopen vier jaar ook al mantelleverancier en gaat bij het RDW samenwerken in een combinatie met New Nexus, ilionx Nexxt, BQA en Brunel.

Cimsolutions en Itaq zijn voor het eerst geselecteerd. Zij zullen in minicompetities met Seven Stars en Get There opdrachten voor het aanleveren van externe ict'ers moeten zien binnen te halen. Headfirst, die de afgelopen jaren ook aan boord was als personeelsbroker, is ditmaal niet geselecteerd.

De in te huren ict'ers ondersteunen op tijdelijke basis de divisie RDW-ICT (240 man, standplaats Groningen). Die werkt met zogeheten Serviceteams die veelal bestaan uit een kern van interne medewerkers, aangevuld met een flexibele schil van externe medewerkers. Daarnaast biedt de dienst in samenwerking met de geselecteerde partijen opleidingsprogramma's aan voor afgestudeerden die op deze manier ervaring kunnen opdoen en om zich zo verder te kunnen ontwikkelen. Verder geeft de RDW de voorkeur aan de inzet van ict'ers uit de regio Noord-Nederland.

Deloitte aangetrokken als cyberadviseur

In een andere tender selecteerde RDW Deloitte (de Risk Advisory-tak) als partner voor het inhuren van 'hooggekwalificeerd personeel met betrekking tot cybersecurity'. Het gaat daarbij om interim (project)medewerkers, (project)managers en adviseurs, gespecialiseerd in ict-beveiliging. De looptijd van de raamovereenkomst is twee jaar met twee keer een verlengingsoptie van één jaar. De totale geraamde bedraagt 2,2 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7397684). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.