Managed hosting door True

Protinus IT softwarebroker voor Inkoopkracht ZHW

 

De netwerkorganisatie Inkoopkracht Zuid-Holland West (ZHW) van de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Westland hebben samen met de extra deelnemende gemeenten Leidschendam-Voorburg en Midden-Delfland de rol van softwarebroker aanbesteed. Uiteindelijk is Protinus IT geselecteerd voor het leveren van standaardprogrammatuur en aanverwante dienstverlening. Een belangrijk criterium daarbij is het informatieportaal dat de gemeenten in- en overzicht geeft van alle bestelde en geregistreerde licenties.

Protinus IT krijgt onder meer de volgende taken: het doorleveren en uitbreiden van de reeds bij de gemeenten aanwezige standaardprogrammatuur, nieuw aan te schaffen standaardapplicaties, onderhoud, ondersteuning en (aanverwante) diensten zoals consultancy en marktverkenning.

De looptijd van het contract is 24 maanden met een verlengingsduur van twee maal twaalf maanden met een geraamde totaalwaarde van 53 miljoen euro. Op het gebied van Microsoft werkt Protinus IT binnen deze raamovereenkomst samen met Insight Enterprises.

Bas Verhoeven van gemeente Delft: 'De snelle ontwikkelingen in it vergroten de noodzaak voor overheden om daar goed op in te kunnen spelen. De aangesloten gemeenten hebben daarom bij het uitschrijven van deze aanbesteding de nadruk gelegd op de kwaliteitscriteria zoals het bestelproces, kennis van de markt en een portal voor in- en overzicht van alle offertes, orders en licenties. Daarnaast wilden ze één leverancier die de zorg op zich kan nemen voor het leveren van bestaande en nieuwe standaardprogrammatuur en de daarbij behorende dienstverlening.'

Niels Goderie, verkoopmanager Protinus: 'Wat Inkoopkracht Zuid-Holland West goed gezien heeft, en wat steeds meer gemeenten zien, is dat je niet alleen een goede prijs wil verkrijgen via het uitschrijven van een aanbesteding maar dat de kwaliteit van de dienstverlening, bijvoorbeeld via een informatieportal, eigenlijk belangrijker is. We zijn dan ook blij dat we hen daarin hebben kunnen overtuigen en natuurlijk dat we dat mogen gaan bewijzen de komende jaren.'

Recent sleepte het bedrijf ook al een softwarebrokercontract in de wacht bij SED, de ambtelijke fusieorganisatie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7331096). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.