Managed hosting door True

Ministerie van Financiën wil it uniformer maken

 

Het ministerie van Financiën wil meer inzicht krijgen in zijn it- en werkprocessen en deze uniformer maken. Daartoe is een samenwerking gestart met Mavim en Voquals.

Doel is om makkelijker gegevens uit te wisselen en burgers beter van dienst te zijn. Dit is onderdeel van een overheidsbrede doelstelling voor het verbeteren van de dienstverlening. Tijdens het online congres Overheid365 van Mavim, dat volgende week plaatsvindt, gaat het ministerie dieper in op de details van dit project.

Financiën, Mavim en Voquals willen twee losse it-omgevingen voor dienstverlening samenbrengen in een gedeelde servicemanagementtool, zonder de ingewikkelde regelgeving uit het oog te verliezen. Het ministerie werkt voor het afhandelen van klachten, verzoeken en storingen van burgers namelijk in twee verschillende it-omgevingen en verschillende teams. Deze manier van werken is niet efficiënt en maakt het moeilijk om informatie van binnenkomende meldingen uit te wisselen.

Het uitwerken van it- en werkprocessen in Mavim aan de hand van het Management Control Framework van Voquals moet ervoor zorgen dat de implementatie van de servicemanagementtool bij het ministerie soepel verloopt. Door het inzicht in de processen kan er namelijk sneller gereageerd worden op veranderingen en problemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7329299). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.