Managed hosting door True

VDL blijft lijden onder hack

 

De cyberaanval op de VDL Groep van vorige week blijft delen van het industriële conglomeraat verlammen. De impact van de hack is zo ernstig dat werknemers van bepaalde bedrijfsonderdelen is verzocht vakantiedagen op te nemen.

Met het ‘offer’ probeert VDL de financiële strop te beperken. Door het tekort aan chips heeft de industriegroep toch al de wind tegen. Vandaag is de productie van auto’s bij Nedcar in Born weer voorzichtig aan hervat. Maar niet iedereen kan meteen aan het werk. Bepaalde bedrijfsonderdelen ondervinden nog de gevolgen van de aanval. 

Over het karakter van de hack hult VDL zich in stilzwijgen. Het lijkt erop dat de groep het slachtoffer is geworden van een ransomware-aanval. Onbekend is of er losgeld is gevraagd. In totaal werden vorige week woensdag 105 bedrijven van VDL getroffen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7258099). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.