Managed hosting door True

Bechtle en Centralpoint ook in mega-tender Rijk

 

werkplek

De komende twee tot vier jaar verzorgen dienstverleners Bechtle en Centralpoint de levering van monitors, Android-toestellen, laptops en vaste ict-plekken aan twaalf ministeries. Zij doen dit telkens in minicompetitie met Protinus IT, waarvan het raamcontract voor deze werkplekhardware al eerder werd bekendgemaakt.

Namens de deelnemende rijksorganisaties heeft het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) drie opdrachten gegund aan het drietal. De aanbestedingen hebben een looptijd van twee jaar, met een maximale verlenging van tweemaal een jaar. Het betreft raamovereenkomsten waarbij de resellers voor elke deelopdracht moeten wedijveren.

Bij elkaar hebben de drie gegunde aanbestedingen een maximale waarde van 360 miljoen euro: 60 miljoen voor de tender 'Beeldschermen', 60 miljoen voor 'Android Devices & Accessoires' en zo'n 240 miljoen voor het contract 'Laptops & Vaste ICT'.

Defensie en duurzaamheid

De opdrachten vormen onderdeel van de categorie ICT Werkomgeving Rijk (IWR) 2021. Opvallende verschillen tussen IWR2021 en voorganger IWR2016 zijn de deelname van het ministerie van Defensie en de aandacht voor duurzaamheid van de resellers en de producten.

In het kader van IWR2021 lopen nog twee andere tenders: één voor Apple-apparatuur en een ander voor overkoepelende werkplekdienstverlening. Het is de verwachting dat deze binnen enkele weken worden gegund.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7223332). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.