Managed hosting door True

Protinus IT pakt drie tenders werkplekhardware Rijk

 

collega's

De eerste drie rijksbrede werkplekhardware-aanbestedingen zijn gegund. Daarbij blijkt Protinus IT uit Houten bij alle drie de tenders tot de winnaars te behoren. Het gaat om het leveren van beeldschermen, Android-devices & accessoires en laptops & vaste ict-werkplekken aan twaalf ministeries. Geschatte totale waarde over een looptijd van vier jaar is 360 miljoen euro.

De drie aanbestedingen vallen onder de categorie ICT Werkomgeving Rijk (IWR) 2021. Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat is de hoofdopdrachtgever namens de Staat der Nederlanden. Deelnemers binnen deze aanbestedingen zijn onder andere alle departementen en onderliggende organisaties, hoge colleges van Staat, de rechterlijke macht en adviescolleges. Voor het eerst doet het ministerie van Defensie mee aan deze rijksbrede aanbesteding. Er lopen nog twee andere IWR2021-hardwaretenders: één voor Apple-apparatuur en een ander voor overkoepelende werkplekdienstverlening.

Van de drie definitief gegunde aanbestedingen is de looptijd per raamcontract twee jaar met een maximale verlenging van twee keer één jaar. De omvang over de volledige vier jaar bedraagt voor de tenders 'Beeldschermen' en 'Android Devices & Accessoires' elk zo'n zestig miljoen euro. Bij het raamcontract 'Laptops & Vaste ICT' gaat het om circa 240 miljoen euro.

De winnende it-leveranciers strijden steeds in minicompetities om het binnenhalen van contracten. Bij de beeldscherm-aanbesteding zijn naast Protinus IT Centralpoint en Bechtle geselecteerd; wie de overige winnaars van de twee andere aanbestedingen zijn, is nog niet bekend.

Duurzaamheid

Door de gewonnen aanbestedingen continueert Protinus zijn status als leverancier van werkplekhardware binnen de rijksoverheid na afloop van de IWR2016-contracten. Volgens het bedrijf werd in de tenders nadrukkelijk aandacht gevraagd voor duurzaamheid met als aandachtsgebieden energie & klimaat, materialen/grondstoffen en circulaire economie in het kader van de rijksbrede strategie ‘Inkopen met Impact’.

Protinus IT zet hier in samenwerking met partners vol op in en is onder meer beloond met de Gold-status voor mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen) door beoordelaar Ecovadis. Ook heeft het bedrijf de hoogste tree bereikt op de zogeheten CO2 Prestatieladder en niveau drie op de MVO Prestatieladder.

Gunningen

Dit jaar sleepte Protinus IT na openbare aanbestedingstrajecten ook al opdrachten binnen bij Veiligheidsregio Hollands Midden (softwarebroker), Hogeschool Inholland (hardware), Drechtsteden (software), de Belastingdienst (servers), De Connectie (bedrijfsvoeringsorganisatie voor onder meer de gemeenten Arnhem, Rheden en Renkum; software), gemeente Rijswijk (software), waterbedrijf Oasen (software) en UMCG (netwerkcomponenten).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7222032). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.