Managed hosting door True

Visma versterkt overheidscluster met Synaxion

 

Softwarebedrijf Visma neemt Synaxion over. Deze Eindhovense onderneming levert business intelligence-producten voor (semi-)overheden. Het is deze week de tweede overname van Visma in de Nederlandse lokale-overheidsmarkt.

Synaxion biedt verschillende softwarediensten voor business intelligence en dashboarding. Ontsluiting, structurering, visualisatie en analyse van data staan daarbij centraal. De meeste zijn gebaseerd op technologie van Microsoft PowerBi, Qlik en Cognos.

Vooral (semi-)overheidsdiensten actief in de ruimtelijke ordening, vergunning- en wetshandhaving, openbare ruimte, onderwijs en zorg gebruiken de oplossingen van Synaxion. Denk aan gemeenten, onderwijsinstellingen en bibliotheken.

Portfolio

Volgens Visma sluiten de producten van Synaxion goed aan bij de rest van het portfolio. 'We zijn van mening dat onze klanten kunnen profiteren van de bi-oplossingen die Synaxion biedt', meldt Carsten Boje Møller. Hij leidt de Visma-divisie Custom Solutions. Het bedrijf heeft de ambitie om de thema's digitale overheid, bi en data science dichter bij elkaar te brengen en deze overname moet daarbij helpen.

Afgelopen week nam Visma ook iAsset over, een Harderwijkse leverancier van software voor het beheer van objecten in de openbare ruimte. Zowel iAsset als Synaxion vallen onder de divisie die wordt geleid door Møller. Daartoe behoren ook eerder overgenomen bedrijven als Connect (voorheen EBPI), Roxit, Circle Software en Khonraad.

Het Noorse Visma doet regelmatig overnames in Nederland en beschouwt dit als zijn belangrijkste strategische markt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7216806). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.