Managed hosting door True

Ctac spin in het SAP-web bij Noord-Brabant

 

Noord-Brabant heeft na een Europese aanbesteding Ctac geselecteerd als nieuwe SAP-partner. De Bossche dienstverlener neemt de projecten en het beheer van de SAP-omgeving voor zijn rekening, in samenwerking met het SAP-team van de provincie. Ctac volgt daarmee als partner iQibt op die naast het functioneel beheer tijdelijk het technisch beheer uitvoerde voor Noord-Brabant.

Noord-Brabant werkte de afgelopen jaren met een aantal SAP-partners, waaronder CGI, iQibt en Sabaas. De provincie koos er uiteindelijk voor om met één partner te werken die zowel het functioneel als technisch beheer voor zijn rekening kan nemen, alsook projecten kan uitvoeren. De keuze in de hiervoor uitgeschreven tender viel op SAP-specialist Ctac. 

In 2020 was de provincie een van de eerste overheidsinstellingen die de stap naar SAP S/4Hana zette. Zij zet het SAP-platform anno 2021 in voor verschillende doelen, waaronder personeels- & salarisadministratie, de financiële administratie, beheer van vaste activa, inkoop, rapportage, workflow en treasury & riskmanagement. Ook ondersteunt SAP specifieke overheidstaken, zoals de volledige digitalisering van het proces van subsidieaanvragen.

Volgens Leon Paaijmans, business development manager bij Ctac, heeft zijn bedrijf op dit moment nog niet alle beheeronderdelen overgenomen. Voor een aantal specifieke functionele SAP-domeinen maakt Ctac gebruik van onderaannemers die daarvoor expertkennis in huis hebben. 'Daar voeren wij dan de regie op, wat een van de speerpunten van Ctac is.'

Geo-informatie

Een speciaal aandachtsveld is geo-informatie. De provincie wil stappen maken met het geografisch ontsluiten van bedrijfsinformatie. Hiervoor is met behulp van het SAP Geographical Enablement Framework (GEF) SAP S/4Hana gekoppeld aan het geografische informatiesysteem Esri van de provincie in een proof of concept. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld van bepaalde lijsten en Excel-tabellen met informatie over activiteiten in natuurgebieden kaarten worden gemaakt. Gebruikers kunnen op een kaart inzoomen, klikken en een dashboard oproepen met alle informatie die zij over een gebied willen hebben.

Voor Ctac is geografische informatie nog onontgonnen gebied. 'We onderzoeken of wij hier ook kennis en kunde willen ontwikkelen om beheerdiensten te kunnen aanbieden', zegt Paaijmans. 'Zo niet, dan overleggen met de provincie of dit stuk ook via een onderaannemer kan lopen of toch apart wordt ondergebracht bij een specialist.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7204082). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.