Managed hosting door True

Ex-politicus Kees Verhoeven adviseur DDA en FCA

 

Kees Verhoeven

Voormalig D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven treedt per 1 augustus toe als adviseur digitale transformatie bij de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie voor datacenters, en de Fiber Carrier Association (FCA), de brancheorganisatie voor digitale connectiviteit. In de Tweede Kamer maakte Verhoeven zich druk over ict-vraagstukken bij de rijksoverheid.

Kees Verhoeven is na de recente verkiezingen niet teruggekeerd in de Tweede Kamer. In zijn ruim tien jaar Kamerlidmaatschap was hij pleitbezorger voor meer aandacht voor digitalisering in de politiek. Zo was hij een groot voorstander van de Commissie van Digitale Zaken en uitte hij zich kritisch over het plan van het demissionaire kabinet om inlichtingen- en veiligheidsdiensten meer speelruimte te geven.

Met de toetreding als adviseur bij de brancheorganisaties gaat Verhoeven zijn kennis en ervaring buiten de Kamer inzetten. Daarbij geeft hij aan dat het zeker nog zijn missie is om structurele aandacht te krijgen voor digitalisering in de politiek. 

Voor de twee Nederlandse brancheverenigingen gaat Verhoeven zich bezighouden met het thema duurzaamheid en ict. Ook zal hij mee-adviseren over hoe de Nederlandse digitale infrastructuur verder is te versterken. Voor de DDA en FCA betekent de benoeming van Verhoeven een belangrijke ingang tot politiek Den Haag.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7195346). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!