Managed hosting door True

Biden breidt zwarte lijst met Chinese bedrijven uit

 

De harde lijn die Donald Trump aannam in zijn handelsrelaties met China krijgt met Joe Biden een vervolg. De president heeft de bestaande zwarte lijst van Chinese bedrijven waarmee Amerikaanse investeerders niet mogen handelen verder uitgebreid.

In totaal staan er nu 59 Chinese ondernemingen op de lijst. Het verbod gaat in op 2 augustus. De meeste bedrijven die erop staan, zijn dezelfde als op Trumps lijst, zoals Huawei, de drie grote Chinese telecomoperatoren China Telecom, China Unicom en China Mobile, en chipfabrikant SMIC (Semiconductor Manufacturing International).

Nieuw zijn Zhonghang Electronic Measuring Instruments, Jiangxi Hongdu Aviation Industry en China Avionics Systems. Een van de bekendste nieuwelingen is camerafabrikant HikVision, een bedrijf bekendstaat om ai-camera’s en gezichtsherkenningstechnologie. Een verschil met de eerdere lijst is dat het investeringsverbod niet meer geldt voor dochterbedrijven, tenzij ze op een speciale, aparte lijst staan. 

De lijst van Trump werd eerder succesvol aangevochten door enkele Chinese bedrijven bij Amerikaanse rechtbanken. Daarom werd deze aangepast en werden de voorwaarden herzien, klinkt het bij de Amerikaanse overheid. Op die manier bleef de lijst juridisch onderbouwd. 

Volgens de regering-Biden zal de lijst in de toekomst uitgebreid worden met meer Chinese bedrijven. Zo wil de Amerikaanse overheid er zeker van zijn dat ‘Amerikanen de militaire industrie van China niet financieren’. De Chinezen zelf reageren ‘not amused’. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt te bekijken ‘hoe ze de rechten en belangen van Chinese bedrijven kan beschermen’. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7191842). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.