Managed hosting door True

Dictu huurt voor 316 miljoen euro ict in

 

Selecteren

De Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van het ministerie van Economische Zaken en Koninkrijksrelaties (EZK) huurt de komende vier jaar voor naar schatting maximaal 316 miljoen euro aan ict'ers in. Daarvoor is een raamovereenkomst afgesloten met negen partijen. Het contract ging 23 maart in. Bij Dictu werken circa 1.450 medewerkers (in- & extern).

De raming van 316 miljoen euro is ongeveer van gelijke grootte als de 320 miljoen die Dictu in de afgelopen vier jaar opsoupeerde aan flexibele ict-inhuurkrachten. Naast het consortium Divetro, Bartosz en Linkit zijn nog acht partijen geselecteerd: Cimsolutions, Headfirst, IT-Staffing, iSense Consulting, Between, SynProfs, Ukomst en Itaq.

Voor het consortium en Cimsolutions, Headfirst en IT Staffing betekent de gunning een continuering van de vorige overeenkomst.

Wel loopt er nog een aanbesteding voor een zogeheten detavast-constructie waaraan behalve Dictu, de Belastingdienst, het CJIB en het ministerie van OC&W meedoen. Daarbij wordt een kwartet detacheringsbureaus geselecteerd die relatief onervaren ict'ers aanbiedt. Die medewerkers worden binnen een van de vier overheidsorganisaties gestationeerd en via een verdere opleiding klaargestoomd om in vaste dienst te kunnen treden. Bij deze tender gaat het om een vierjarig contract met een waarde van zo'n dertig miljoen euro. De winnaars zijn nog niet bekend.

Nog meer inhuur

Halverwege vorig jaar sloten de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LVN) overigens nog eens apart van Dictu een vierjarige inhuur-raamovereenkomst voor 140 miljoen euro.

Die ict’ers worden gezet bij de kerndepartementen van het ministerie van EZK, het ministerie van LNV en de daaronder resterende diensten, zoals de ACM, het Agentschap Telecom, de NVWA, het CPB, de Staatstoezicht op de Mijnen, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederlanden Staatsbosbeheer.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7158694). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.