Managed hosting door True

Cybersecurity-supertrio schiet politici te hulp

 

Drie bekende cybersecurity-specialisten gaan op persoonlijke titel politici en politieke partijen ondersteunen vanuit hun vakgebied. Inge Bryan (Fox-IT), Jeroen Gaiser (Rijkswaterstaat) en Computable-expert Fred Streefland (Hikvision) ontwikkelen een masterclass Cybersecurity die zij na de verkiezingen gaan geven aan enkele fracties. Deze cybersecurity-presentaties zijn commercieel noch partijgebonden. Het drietal opereert daarom niet vanuit hun verschillende organisaties.

Chief security officer Fred Streefland maakte het nieuws bekend tijdens het Datanieuws van podcast De Dataloog. De masterclass sluit aan op de Digitale Binnenhof Academy die recent werd aangekondigd. Streefland: ‘Na de verkiezingen wordt begonnen met kennis- en informatiesessies die toegankelijk zijn voor politici en hun beleids- en fractiemedewerkers. Dat is hard nodig want meerdere politici met ict in het portfolio zullen niet terugkeren in de Kamer. Wij willen dit aanvullen vanuit cybersecurity.’

Masterclass en factsheets

Fred Streefland

Fred Streefland

Bij nieuwe politici schort het nogal aan kennis over ict en cybersecurity. Dat klinkt als een potentiële probleemsituatie waaraan iets gedaan zou moeten worden, meent Streefland. ‘Ik ga samen met Inge Bryan (Fox-IT) en Jeroen Gaiser (Rijkswaterstaat) hier wat aan doen. We gaan algemene cybersecurity-presentaties verzorgen voor enkele fracties. Dit is commercieel noch partijgebonden. De masterclass duurt ongeveer zestig tot negentig minuten. Op dit moment worden de slides gebouwd. Enkele partijen hebben al aangegeven interesse te hebben in deze sessie tijdens hun fractievergaderingen.’

Naast de masterclass worden er factsheets ontwikkeld, waarin in voor politici begrijpelijke taal bepaalde onderwerpen in one-pagers worden beschreven. ‘Zie het als een ‘cyberspiekbrief’’, vervolgt Streefland. ‘Dit kan gaan over industriële cybersecurity-automatisering of iot-cybersecurity.’ Aan wie de masterclass gegeven gaat worden of wie er gebruik gaan maken van de factsheets, wordt pas na de verkiezingen van 17 maart duidelijk. Streefland is al jaren een cybersceurity-adviseur van de politiek en stond VVD-politici bij als Jeanine Hennis, André Bosman en Jan Middendorp. Hij is, net als Jeroen Gaiser, gastdocent voor de Cyber Security Academy (HSD). Inge Bryan heeft verschillende TEDx-presentaties verzorgd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7145031). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.