Managed hosting door True

SoftwareOne grote winnaar softwaredeal EZK en LNV

 

Deal

SoftwareOne is de grote winnaar van een mega-aanbesteding bij de ministeries van Economische Zaken & Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit (LNV). De komende twee jaar verzorgt het bedrijf, deels samen met Centralpoint en Protinus IT, er de standaardsoftware. Verdeeld over twee percelen, vertegenwoordigt de opdracht een waarde van 184 miljoen euro.

De Dienst ICT Uitvoering (Dictu), onderdeel van EZK, maakte de gunning eerder deze week bekend. De aanbesteding is opgeknipt in twee percelen, elk met een looptijd van twee jaar met mogelijke verlenging van tweemaal een jaar.

De levering van de standaardsoftware van Microsoft, Oracle, Citrix, VMware en daaraan gerelateerde opensource wordt verzorgd door SoftwareOne. De aanbestedingsdocumenten vermelden Comparex Nederland, dat blijkbaar twee jaar na de overname door SoftwareOne nog de officiële naam is. Het perceel heeft een totale waarde van 53 miljoen euro.

Het tweede perceel betreft de levering van standaardsoftware van andere leveranciers dan eerder genoemd viertal. Voor dit perceel, met een waarde van 131 miljoen euro, doen de ministeries een beroep op SoftwareOne (Comparex Nederland), Centralpoint en Protinus IT.

Tweede mega-aanbesteding

Het is de tweede mega-aanbesteding in korte tijd die EZK samen met LNV gunt. Afgelopen juni selecteerden de departementen acht leveranciers voor de inhuur van tijdelijk ict-personeel: IT-Staffing, Between, Cimsolution, Itaq, Ordina, Cegeka Consulting, Sogeti en SynProfs. Deze overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar met een waarde van 140 miljoen euro.

In 2018 werd het ministerie van LNV afgesplitst van EZK, nadat de twee departementen acht jaar eerder juist samengingen. De nieuwe afsplitsing had ook gevolgen voor de ict-huishouding. De scheiding daarvan zou ongeveer twee jaar in beslag nemen en ongeveer 35 miljoen euro kosten. LNV neemt de ict af van Dictu, onderdeel van EZK en sinds september geleid door Jan Flippo.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7102663). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.