Managed hosting door True

Microsoft sponsort Amerikaanse politiek

 

Microsoft, dat buiten schot is gebleven in de meeste anti-trustzaken die Washington tegen Big Tech-bedrijven voorbereidt, blijkt indirect veel geld in de Amerikaanse verkiezingscampagnes te steken. 's Werelds grootste softwarebedrijf is naar voren gekomen als een belangrijke ondersteuner van de Joe Biden-campagne.

Ook Donald Trump's campagne krijgt steun, zij het niet in zo'n grote omvang. Het geld wordt niet rechtstreeks door het bedrijf gestort, maar de bijdragen lopen via hooggeplaatste Microsoft-managers en hun echtgenotes. Zo wordt het verbod op bedrijfsdonaties ontweken.

Persbureau Reuters ontdekte dat Microsoft's president Brad Smith achter de schermen erg actief is om Biden te steunen. Hij organiseerde een fondsenwervingsfeestje voor de Democratische presidentskandidaat. Smith regelt ook grote donaties van andere zakenmensen. Microsoft's chief technology officer Kevin Scott en zijn vrouw Shannon Hunt-Scott schonken 50,000 dollar. Bestuurslid Reid Hoffman en zijn vrouw Michelle Yee hebben ook flinke donaties aan de campagne van Biden gedaan. Alleen al Hoffman’s echtgenote droeg meer dan een half miljoen dollar bij.  

Volgens Reuters staat Microsoft vierde op de rij van bedrijven die Biden zo veel steunt. Tijdens de voorverkiezingen steunde geen enkel techbedrijf de Democraten zo sterk als Microsoft. Volgens Max Moran, een onderzoeker bij het Center for Economic and Policy Research (CEPR), bespeelt Microsoft al veel langer de politiek dan andere grote techbedrijven. 'Ze weten precies hoe het spel aan beide kanten van het gangpad wordt gespeeld,' zegt hij. 

Een woordvoerder van Microsoft bevestigt de donaties, maar benadrukt dat het geld van haar werknemers komt. Brad Smith wiens donaties vooral de Democraten ten goede kwamen, heeft ook verschillende bijdragen gegeven aan de Republikeinen. Onder de regering van Trump scoorde Microsoft een lucratief overheidscontract van tien miljard dollar voor de cloud. Amazon was daar furieus over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7082530). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!