Managed hosting door True

SLTN levert en beheert infra gemeente Amersfoort

Bedrijf wint Europese aanbesteding

 

Cloudinfrastructuur

De gemeente Amersfoort gunt SLTN het leveren van de nieuwe dataopslag- en serverinfrastructuur. Het contract omvat de implementatie, het onderhoud en beheer. Tevens zal de Hilversumse ict-dienstverlener het technisch beheer uitvoeren. Daarnaast wordt ook back-up als clouddienst geleverd. De overeenkomst heeft een looptijd van maximaal vijf jaar en ging op 1 mei in.

Specifiek levert SLTN een on-premise storage en computerinfrastructuur met een capaciteit voor vijfhonderd virtuele machines en honderd terabyte aan opslag, inclusief onderhoud. Ook levert het een back-up als clouddienst en is de onderneming verantwoordelijk voor het ontwerpen en inrichten van de gehele omgeving. Ook de implementatie, inclusief de volledige transitie en het uitvoeren van het technisch beheer, ligt bij de Hilversumse ict-dienstverlener. 

De gemeente Amersfoort betaalt voor de dataopslag- en serverinfrastructuur 732.343,87 euro, met daarbij eenmalige implementatiekosten van 121.000 euro. Daar bovenop komt nog een jaarlijks bedrag van 156.928,17 euro voor beheer, onderhoud en back-up-as-a-service. 

Huidige omgeving voldoet niet meer

"De nieuwe omgeving moet de ruimte bieden om cloudtechnologie in te zetten"

De huidige it-omgeving bestaat uit twee delen: access en datacenter. In het ontwerp is een extra core-laag opgenomen. Het datacenter is opgezet op basis van Cisco ACI (Application Centric Infrastructure), Cisco’s sdn-oplossing voor datacenters. Deze omgeving voldoet volgens de gemeente niet meer aan de eisen van een moderne it-omgeving.

Een woordvoerster van de gemeente vertelt dat het systeem voor dataopslag (storage) en een groot deel van de serveromgeving na ruim zes jaar aan vervanging toe is. 'Het huidige systeem geldt  als technisch verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van een snelle, flexibele en schaalbare it-omgeving. Daarnaast moet de nieuwe omgeving de ruimte bieden om cloudtechnologie in te zetten.’

Outsourcen

Naast de vervanging is er volgens haar ook de behoefte om beheertaken te outsourcen, om zo de continuïteit nog beter te waarborgen. De gemeente is en blijft eigenaar van de on-premise omgeving waarbij het technisch beheer geheel is uitbesteed aan SLTN. Dit beheer behelst de totale infrastructuur tot en met de hypervisor. De gemeente Amersfoort is verantwoordelijk voor het beheer vanaf de individuele virtuele machines en alles daarboven.

Door deze afbakening geeft dit Amersfoort de mogelijkheid zich te focussen op de digitale transformatie in de vorm van onder andere projecten voor een moderne digitale werkomgeving.

SLTN

Het in Hilversum gevestigde SLTN Inter Access is specialist op het gebied van architectuur, integratie- en migratieprojecten, managed services, clouddiensten, application services en detachering. De onderneming telt ruim zevenhonderd medewerkers en claimt meer dan veertienhonderd klanten te hebben. Het bedrijf richt zich op de verticale markten onderwijs, finance, overheid en gezondheidszorg

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6946655). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.