Managed hosting door True

Bob van Graft nieuwe cio bij 'rammelend' CBR

 

Bob van Graft.

Bob van Graft, nu nog directeur dienst IT van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam, stapt per 1 maart over naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Daar wacht hem als nieuwe chief information officer (cio) een helse klus: zorgen voor een goeddraaiende ict-huishouding. Bij het CBR is het al jaren een puinhoop door falende ict.

Bob van Graft is bij zijn afzwaaien eind van deze maand 4,5 jaar directeur dienst IT van de VU Amsterdam geweest; daar gaf hij leiding aan een digitaal transformatieprogramma dat uitmondde in een strategisch plan 2020-2025. Ook voerde hij een beladen reorganisatie door bij de it-afdeling. Sinds 6 februari 2020 wordt de rol van cio/it-directeur bij VU Amsterdam ad interim ingevuld door Jan-Willem Vermeulen.

Bij het CBR staat een interessante doch loodzware klus te wachten. Bij de rijbewijsverstrekker is al jarenlang de ict niet op orde. Nadat het grote verandertraject 'Rijgeschiktheid aan het stuur' ook nog eens faalde, ontstond er echt chaos. Duizenden Nederlanders met een verlopen rijbewijs, met name ouderen, moesten maandenlang wachten, vertrouwelijke medische dossiers belandden bij de verkeerde mensen, een slecht bereikbare klantenservice en kosten die de pan uitrezen.

Uit onderzoek van Pricewaterhousecoopers bleek medio vorig jaar dat het nog jaren kan duren eer de ict-problemen zijn opgelost.

Puinruimen

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat benoemde Alexander Pechtold afgelopen november tot algemeen directeur en puinruimer van het CBR. Hij vormt samen met de per 1 januari 2019 aangestelde nieuwe operationeel directeur Jan Jurgen Huizing (ex-UWV) een collegiaal bestuur. Van Graft zal vanaf 1 maart als cio, verantwoordelijk voor de ict-organisatie, aan hen rapporteren. Hij volgt Jeroen van Rooden op, die de cio-post ad interim bekleedde. Daarvoor was Larisa Wentholt it-directeur; zij vertrok in februari 2019.

Voordat Van Graft bij de VU aan de slag ging, bekleedde hij managementfuncties bij SSC-ICT Haaglanden, GDI (Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT) van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de IND.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6876736). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.