Managed hosting door True

'Indiase tech-top levert 650 miljoen op’

 

bron: Twitter @TUCC_Official

De tweedaagse India-Netherlands Tech Summit heeft voor ongeveer 650 miljoen euro aan overeenkomsten opgeleverd. Dat heeft de Nederlandse ambassade in Dehli berekend aan de hand van de overeenkomsten die op 15 en 16 oktober 2019 zijn gesloten op het evenement in India.

Het gaat om overeenkomsten tussen bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen en overheden. De belangrijkste gebieden zijn: zorg, water en agricultuur. Volgens de ambassade zijn veertig overeenkomsten gesloten tussen Indiase en Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Hoe het bedrag van 650 miljoen euro over die overeenkomsten is verdeeld, wordt niet gespecificeerd.

Een afvaardiging van het Nederlandse kabinet en het koninklijk paar bezochten de Tech Summit in het kader van een handelsmissie en staatsbezoek. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) maakt onderdeel uit van de handelsmissie en was aanwezig bij het sluiten van de overeenkomsten op het gebied van zogenoemde sleuteltechnologieën.

Nederland hoopt een graantje mee te pikken van de opkomende economie van India, het land dat naar schatting 1,3 miljard inwoners telt. Staatssecretaris van economische Zaken Mona Keijzer benadrukt dat er naast kansen voor grote bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de Indiase markt ook volop kansen zijn voor mkb.

Kansen voor MKB

In een video over de missie licht Keijzer onder meer het Nederlandse bedrijf Talk 360 uit. Dat bedrijf heeft een techniek ontwikkeld waardoor goedkoop van mobiele naar vaste nummer kan worden gebeld.

Ook noemt ze Microbe&Lab. Dat bedrijf ontwikkelt medische technologie die het slagingspercentage van ivf-behandelingen kan vergroten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6821041). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.