Managed hosting door True

Ministeries huren voor 152 miljoen aan ict'ers in

Infrastructuur & Waterstaat, Financiën en Algemene Zaken schakelen vijf marktpartijen in

 

Inhuur

De inhuur van ict'ers bij de ministeries Infrastructuur & Waterstaat (I&W), Financiën en Algemene Zaken (AZ) verloopt de komende vier jaar via vijf marktpartijen. Het vijftal sluit daartoe elk een raamovereenkomst met de betrokken ministeries, die hen selecteerden na Europese aanbesteding. De opdracht heeft een geraamde waarde van 152 miljoen euro.

De vijf marktpartijen zijn Between Staffing, Headfirst, Linkit, Seven Stars en de combinatie SLTN Inter Access, Cimsolutions en Verdonck, Klooster & Associates (VKA). De meeste hiervan waren ook betrokken bij de vorige contractperiode. Het vijftal krijgt voor elke inhuuraanvraag de mogelijkheid om in competitie hun kandidaten naar voren te schuiven.

Genoemde partijen werken allen met onderaannemers, zoals Brunel bij de combinatie SLTN-Cimsolutions-VKA en CGI bij Headfirst. De looptijd van de raamovereenkomst is 48 maanden. Deze termijn kan niet worden verlengd.

Rijkswaterstaat

Binnen deze aanbesteding wordt Rijkswaterstaat (RWS) de grootste afnemer van ict-inhuurkrachten. Van de geschatte 152 miljoen euro komt naar verwachting 103 miljoen voor rekening van RWS. Het ministerie van I&W (exclusief RWS) neemt veertig miljoen euro voor zijn rekening, AZ vijf miljoen en Financiën vier miljoen. Financiën doet mee zonder de Belastingdienst, die zijn ict-inhuur sinds begin 2018 elders heeft ondergebracht.

Het is voor het eerst dat de ministeries van I&W, Financiën en AZ hun ict-inhuur gezamenlijk regelen. I&W en Financiën deden dat voorheen ook al. Tot 1 juli 2019 huren zij ict-professionals in via Between, CGI, Headfirst, KPN Corporate Market en de combinatie Cimsolutions en Brunel. Algemene Zaken heeft de inhuur tot 1 augustus 2019 separaat geregeld via raamovereenkomsten met Between, Headfirst en Jenrick. Laatstgenoemde werd tijdens de contractperiode overgenomen door Myler, dat tegenwoordig onderdeel is van Headfirst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6693248). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.