Managed hosting door True

Betty Blocks levert no-code aan provincie Zuid-Holland

 

Digitale overheid

Betty Blocks gaat in zee met de provincie Zuid-Holland. Het no-code-applicatie-ontwikkelplatform gaat interne werkprocessen binnen de provincie digitaliseren en gedateerde applicaties vervangen. De eerste applicatie voor de administratie en afhandeling van schadeclaims is al in gebruik. Het betreft een contract voor drie jaar met optie tot verlenging.

Alle twaalf provincies van Nederland staan onder hoge druk van nationale afspraken (Horizon 2020) om op een hoger niveau digitaal te innoveren in 2020. Na een uitvoerige testprocedure, inclusief een proof of concept om low- en no-code-platformen met elkaar te vergelijken, bleek Betty Blocks de beste kandidaat. Het low-code-platform Mendix was eveneens in de race. Het proof of concept werd uitgevoerd door ExperantoXL, partner van Betty Blocks.

Chris Obdam, ceo Betty Blocks: ‘Het toepassen van no-code-applicatieontwikkeling in een provinciale regering laat zien dat er vooruitgang is geboekt in het denkproces van decentrale overheden. Provincie Zuid-Holland positioneert zich als een innovatieleider onder de provincies in haar streven naar betere dienstverlening voor decentrale overheden, bedrijven en burgers.’

Betty Blocks

Betty Blocks is opgericht in 2012 en biedt een applicatie-ontwikkelplatform vanuit de cloud. Gebruikers kunnen hiermee onder meer web-, mobiele en zakelijke toepassingen ontwikkelen. Naast het hoofdkantoor in Alkmaar beschikt de onderneming over kantoren in Groot-Brittannië en de VS en heeft het partners in Duitsland, Japan, Mexico en Zuid-Afrika. Het bedrijf telt 130 medewerkers wereldwijd waarbij er ongeveer negentig in het hoofdkantoor in Alkmaar werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6666487). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.