Managed hosting door True

ValidSign levert PKI-certificaat KPN nu zelf

 

ValidSign, specialist op het gebied van digitaal (rechtsgeldig) ondertekenen, mag nu zelf PKIoverheid-certificaten van KPN verkopen en leveren aan klanten. Eerst moest Validsign dit via het telecombedrijf doen.

Het voornaamste voordeel van de samenwerking voor de klant is volgens het bedrijf dat hij nu bij ValidSign een geïntegreerde dienst kan afnemen en ook ondersteuning krijgt voor zowel de ondertekenapplicatie als de daarvoor benodigde veiligheidscertificaten.

PKIoverheid-certificaten

"Met PKIoverheid-certificaten kunnen gebruikersinformatie en documenten veilig en rechtsgeldig worden uitgewisseld en ondertekend"

Public Key Infrastructure (PKI) voor de overheid, kortweg PKIoverheid, is ingesteld om betrouwbare digitale communicatie binnen en met de Nederlandse overheid mogelijk te maken. Met PKIoverheid-certificaten kunnen gebruikersinformatie en documenten veilig en rechtsgeldig worden uitgewisseld en ondertekend. Ze werken als een digitaal paspoort voor een website, ict-systeem of personen.

PKIoverheid-certificaten zijn digitale certificaten die moeten voldoen aan de eisen van de overheid, bijvoorbeeld met betrekking tot het uitgifteproces en de koppeling aan een stamcertificaat (certificaathiërarchie). Servercertificaten zijn voor het beveiligen van een website en online transacties (respectievelijk SSL en SBR). Persoonlijke certificaten zijn bedoeld voor het veilig communiceren, ondertekenen en inloggen namens een organisatie.

ValidSign

Specialist op het gebied van digitaal (rechtsgeldig) ondertekenen ValidSign biedt onder andere integraties met Sharepoint, Office 365, Alfresco, OpenText, K2, Nintex Workflows, BCT, iBabs & Centric. Het bedrijf, opgericht in 2014, is gevestigd in Deventer.

Aanbieders overheidscertificaten

Certificaat

De overheid heeft verschillende trusted service providers (tsp’s) aangewezen die veiligheidscertificaten mogen uitgeven. Er is hierbij een onderscheid tussen commerciële tsp’s en overheids-tsp’s:

Commercieel:

KPN
ESG De Electronische signatuur
QuoVadis Trustlink
Digidentity
Cleverbase ID

Overheid:

Ministerie van Defensie
CIBG
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6613812). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.