Managed hosting door True

Visma laat oog nu vallen op Roxit Groep

Roxit, Green Valley, Crotec, PSMS, Cebes en Brein in Noorse handen

 

Deal handen schudden overname

De Noorse bedrijfssoftwareleverancier Visma heeft opnieuw toegeslagen op de Nederlandse ict-markt: het neemt de Roxit Groep over. Dit is een groep softwarebedrijven die actief zijn voor met name de lokale overheid met onderdelen als Roxit, Green Valley, Crotec, PSMS, Cebes en Brein. Het is voor Visma de zevende acquisitie op de Nederlandse ict-markt in korte tijd.

Met steun van investeerder Main Capital bouwt Roxit - ooit begonnen als leverancier van vergunningensoftware - sinds juni 2015 gestaag aan zijn softwareportfolio voor overheden. Het kocht contentmanagementsoftware-leverancier Green Valley, geo-softwarebedrijf Crotec en PSMS, een leverancier van software om overheden en bedrijven te ondersteunen bij hun werkzaamheden in het domein van infrastructuur en openbare ruimte.

Ook Cebes, leverancier van programmatuur voor de brandweersector, werd ingelijfd. Dat bedrijf is in de Roxit-organisatie opgenomen. De laatste overname was eind 2017 en betrof Brein, leverancier van front- en midoffice-oplossingen

Overheden

Het Noorse concern Visma heeft nu met Main Capital overeenstemming bereikt over de overname van Roxit Groep. Daarmee versterkt Visma zich op de Nederlandse lokale overheidsmarkt. Roxit richt zich met zijn ict-portfolio vooral op gemeentelijke- en provinciale overheden, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, waterschappen en adviesorganisaties. Er werken bijna 250 man bij de softwaregroep; het aantal klanten ligt op ruim vijfhonderd.

Visma wil in de Benelux meer voet aan de grond krijgen en krijgt daarbij hulp van investeerder/eigenaar Hg Capital. In 2018 nam Visma al de Nederlandse bedrijven Raet, Proactive, Idella, Pinkweb en EBPI over. Begin 2017 werd bovendien Davilex Software overgenomen. Inmiddels heeft Visma in de Benelux een omzet van een slordige 285 miljoen euro en werken er tweeduizend medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6604135). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.