Managed hosting door True

EIT innoveert productie en stadsmobiliteit

Europese organisatie introduceert twee innovatiegemeenschappen

 

Europese aanbesteding Europa vlaggen

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) introduceert twee innovatiegemeenschappen gericht op productie (EIT Manufacturing) en stedelijke mobiliteit (EIT Urban Mobility). Zo’n gemeenschap brengt Europese organisaties samen om gezamenlijk uitdagingen via innovatie aan te pakken om zo nieuwe werkgelegenheid te creëren.

De eerste innovatiegemeenschap, EIT Manufacturing, moet de productiesector ondersteunen om meer concurrerend, duurzamer en productiever te worden. Dit komt in handen van ‘Made by Europe’, een consortium van vijftig partners uit zeventien landen. Deelnemers zijn onder andere de TU Delft, Accell Group (een Nederlandse fabrikant van voornamelijk fietsen) en het Belgische onderzoekscentrum OCAS.

De tweede innovatiegemeenschap, EIT Urban Mobility, moet bijdragen aan een groener, inclusiever, veiliger en slimmer systeem voor stedelijke mobiliteit. Mobilus gaat hiermee aan de slag. Dit is een consortium van 48 partners uit vijftien landen.

Vanuit Nederland doen drie steden (Amsterdam, Eindhoven en Helmond), twee onderwijsinstelling (Universiteit van Eindhoven en AMS Institute) en vier organisaties (navigatieleverancier TomTom, verzekeraar Achmea, ict-leverancier Oracle en automotive-specialist TASS International) mee aan de gemeenschap. Vanuit België zijn dit supermarktketen Colruyt en ingenieursbureau Tractebel.

EIT schenkt beide partnerschappen een opstartpremie van vier miljoen euro. Dit moet hen helpen om zo snel mogelijk volledig operationeel te zijn.

Acht innovatiegemeenschappen

Het EIT beschikt met EIT Manufacturing en EIT Urban Mobility over acht innovatiegemeenschappen. De andere zes zijn gericht op het beperken van klimaatverandering (EIT Climate-KIC), het versnellen van de digitale transformatie (EIT Digital), de ontwikkeling van duurzame energiebronnen (EIT InnoEnergy), duurzamere en gezondere voeding (EIT Food), een gezonder en langer leven (EIT Health) en het beheer van grondstoffen (EIT RawMaterials).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6536473). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.