Managed hosting door True

GOconnectIT lijft Geodan van den Berg in

 

Gesteund door eigenaar-investeerder Main Capital, heeft GOconnectIT het bedrijf Geodan van den Berg overgenomen, een leverancier van geografische software voor kabel- en leidingbeheerders. GOconnectIT levert geografische informatiesystemen (gis) en field service management (fms) voor de infrabranche. Geodan van den Berg was een joint venture van gis-leverancier Geodan en aannemerij BAM.

Main Capital nam vorig jaar november een meerderheidsbelang in GOconnectIT. Met het extra kapitaal kan het softwarebedrijf verder groeien, onder andere via overnames zoals nu met Geodan van de Berg. 

De combinatie maakt het mogelijk een sterkere verbinding te leggen tussen de werelden van grondroerders en netbeheerders op het gebied van ondergrondse kabels en leidingen. Door het faciliteren en verbeteren van de informatie-uitwisseling tussen grondroerders en netbeheerders is daarnaast de kans op graafschade nog verder terug te dringen, aldus GOconnectIT.

Geodan van den Berg is leverancier van het zelfontwikkelde Wion-systeem, waarmee zij meer dan vijfhonderd kabel- en leidingbeheerders ondersteunen op het gebied van de Wion (Wet informatie-uitwisseling ondergrondse netten) en de opvolger van die wet, de Wibon.  

Geodan van den Berg is in 2009 ontstaan uit een samenwerking tussen bouwbedrijf BAM Infra Telecom en geo-ict dienstverlener Geodan. Onder de ruim vijfhonderd netbeheerders die zijn aangesloten op het Wion-systeem, vallen gemeenten, provincies, waterschappen en energiebedrijven.

   

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6528351). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.