Managed hosting door True

Studie haalbaarheid Rijksinspectie Digitalisering volgt

Motie VVD'er Jan Middendorp door Tweede Kamer aangenomen

 

Groen licht

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de motie van VVD'er Jan Middendorp om de haalbaarheid van een Rijksinspectie Digitalisering te onderzoeken. De uitkomsten van dit onderzoek moeten klaar zijn voordat het jaarverslag Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) 2018 eind mei 2019 naar de Kamer wordt gestuurd. Wie het onderzoek gaat uitvoeren is nog niet bekend.

Dit meldde VVD'er Middendorp gisteravond tijdens de uitreiking van de Computable Awards 2018 in de Jaarbeurs in Utrecht. De politicus, die sinds kort de ict-portefeuille bij de VVD in zijn zak heeft, was uitgenodigd om een aantal prijzen uit te reiken.

Middendorp heeft een Rijksinspectie Digitalisering, naar analogie van de Inspectie der Rijksfinanciën, voor ogen. Die inspectie speelt bij het ministerie van Financiën een belangrijke rol bij het rijksbrede begrotingsbeheer. De Rijksinspectie Digitalisering krijgt dan voor het ministerie van BZK een rijksbrede rol bij de inspanningen om een digitale overheid te bouwen.

Als belangrijkste onderdelen van de inspectie noemt hij kennisdeling, nieuwe methoden en vormen van samenwerken en werken met korte projecten in korte cycli. .

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6504418). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.