Managed hosting door True

AMCS implementeert afvalsysteem bij Rotterdam

Bedrijf wint Europese aanbesteding

 

Rotterdam

Softwareleverancier voor de afval- en recyclingindustrie AMCS levert een nieuw afvalverwerkingssysteem aan de gemeente Rotterdam. De overeenkomst is afgelopen week getekend, nadat AMCS de Europese aanbesteding heeft gewonnen. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar en een totale waarde van 1,2 miljoen euro.

De Europese aanbesteding van de gemeente Rotterdam betreft de implementatie van een compleet afvalverwerkingssysteem (waste management system). Dit omvat een geïntegreerd it-systeem voor de interne administratie, routeplanning en ook de automatisering van een aantal voertuigen van Rotterdam. De totaaloplossing dient ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen van de afdeling Inzameling en Hergebruik binnen Stadsbeheer. Het gaat om de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval van circa 320.000 huishoudens en bedrijven, alsmede plaagdierbeheersing, voorlichting over afvalpreventie, hergebruik en de gescheiden verwerking van huishoudelijk afval.

Bestaande software

Rotterdam was naar eigen zeggen nadrukkelijk op zoek naar bestaande software, die zich al bewezen heeft in de markt. Tevens werd gezocht naar een leverancier voor de lange termijn die ook in de toekomst een adviserende rol kan spelen. Vanwege de brede insteek van de aanvraag bleek in de aanbesteding AMCS een goede match. Het productportfolio van AMCS biedt namelijk oplossingen voor alle gevraagde  onderdelen van het nieuwe 'waste management systeem'.

David Berg, directeur Stadsbeheer Rotterdam: ‘Het systeem van AMCS maakt het voor ons mogelijk om meer informatie-gestuurd te werken. Dit past goed in de visie van Stadsbeheer Rotterdam om de stad  slimmer, duurzamer en schoner te maken. Het zorgt bijvoorbeeld voor een slimme manier van plannen en routes rijden en dat betekent minder vervoersbewegingen dus ook minder CO2-uitstoot.'

AMCS

Het van oorsprong Ierse AMCS, met het Benelux-kantoor in de Maasstad, is leverancier van geïntegreerde software en voertuigtechnologie voor de afval- en recyclingbranche. AMCS (Advanced Manufacturing Control Systems) is actief in West- en Noord-Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6499635). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.