Managed hosting door True

Capgemini schikt ict-fiasco SVB voor 20,2 miljoen

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Ict-dienstverlener Capgemini heeft deze zomer in stilte een schikking getroffen van 20,2 miljoen euro met de SVB (Sociale Verzekerings Bank). Dat bedrag is betaald na een slepend conflict over het mislukken van de ontwikkeling van een multi-regelingensysteem door Capgemini. Aanvankelijk vocht de dienstverlener de schadeclaim aan, maar het bedrijf blijkt nu toch de handdoek in de ring te gooien.

De schikking is op 21 augustus 2018 getroffen en gemeld in een kamerbrief van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zowel de Tweede Kamer en de SVB als Capgemini hebben er verder geen ruchtbaarheid aan gegeven. Computable werd door een lezer op de moeilijk vindbare Kamerbrief over de miljoenenschikking gewezen.

In de brief schrijft Van Ark dat het geclaimde bedrag inmiddels was opgelopen tot 27,02 miljoen euro (geleden schade, proceskosten en rente). Met het schikkingsbedrag krijgt Capgemini een korting van 7 miljoen euro die voor rekening komt van de staat.

In stand houden systeem

De minister schrijft: ‘Op basis van een analyse van de nog te verwachten proceskosten en een zorgvuldige afweging van de procesrisico’s, is de SVB tot de conclusie gekomen dat een schikking van deze omvang de voorkeur geniet boven het voortzetten van de hoger beroep procedure.’

Volgens de minister wordt met de schikking voorkomen dat de SVB nog geruime tijd in het arbitrageproces verwikkeld blijft en de bijbehorende kosten zullen oplopen. Bovendien schrijft ze dat het Capgemini-systeem anders mogelijk in stand moet worden gehouden of zelfs deels moet worden opgebouwd.

Reactie Capgemini

Capgemini wil niet inhoudelijk op de zaak in gaan, maar stuurt wel het volgende statement uit: 

'Op 21 augustus 2018 hebben Capgemini en SVB een schikking getroffen over een dispuut dat ontstond nadat SVB voortijdig een in 2009 afgesloten contract had beëindigd. Omdat beide partijen gehouden zijn aan vertrouwelijkheid, geeft Capgemini geen nadere toelichting op de inhoud van de schikkingsovereenkomst. De schikking zal geen materiële impact hebben op de resultaten van Capgemini over 2018.' 

Het bedrijf handhaaft de verwachtingen voor 2018 die eind juli van dit jaar werden afgegeven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6451604). © Jaarbeurs IT Media.

7,7


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.