Managed hosting door True

Overschrijding ICT-project NVWA ruim 59 miljoen euro

 

Het ict-project bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (nvwa) waar oude hardware vervangen wordt voor nieuwe ict-systemen, valt 59 miljoen euro hoger uit dan begroot. Dit brengt het totaal op 95 miljoen euro. Ook zou de uitrol bijna twee jaar langer duren. Iets wat het kostenplaatje alleen maar doet oplopen. Dit schrijft minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in een brief aan de Tweede Kamer.

Naast extra kosten voor onder meer extra hardware en het langer draaiende houden van bestaande systemen, kampt ook de toezichthouder van het project met financiële organisatorische risico’s. Een kostenberaming van ongeveer 22 miljoen euro, waarvan Schouten naar eigen zeggen eerst de noodzaak ervan onder de loep neemt. Het project wordt nu volgens de huidige planning in 2021 afgerond.

Bureau ict-toetsing

De ict blijft de Rijksoverheid parten spelen. Systemen zijn verouderd, projecten vallen duurder uit en er is een tekort aan ict-personeel. In 2014 concludeerde een onderzoekscommissie uit de Tweede Kamer onder leiding van toenmalig kamerlid Ton Elias (vvd) al, dat de Rijksoverheid de ict niet op orde heeft. Het zou chaotisch en ondoorzichtig zijn en er zou tussen de één en vijf miljard euro per jaar verspild worden aan ict-uitgaven. Het orgaan Bureau ict-toetsing (bit) werd in het leven geroepen om alle ict-projecten boven de vijf miljoen euro eerst te laten toetsen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6381276). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.