Managed hosting door True

Ict omzetbelasting en loonheffingen fiscus kritiek

 

Belastingdienst

Als de ict achter de omzetbelasting en loonheffingen bij de Belastingdienst uitvalt, zijn de gevolgen niet te overzien. De omzetbelasting levert naar verwachting in 2018 alleen al ruim 52 miljard euro op en de uiteindelijke opbrengst van loon- en inkomstenbelasting is dit jaar geschat op meer dan 55 miljard euro. Dit meldt De Telegraaf na een uitgelekte presentatie van de top van de Belastingdienst aan de Tweede Kamercommissie Financiën

Afgelopen jaar stortte het it-systeem van de erf- en schenkbelasting nog in, waardoor een tegenvaller van 450 miljoen euro op de begroting ontstond. De ict achter de omzetbelasting en loonheffingen zijn er volgens de presentatie nóg slechter aan toe.

‘Het hart van de primaire processen’

In februari liet staatssecretaris Menno Snel van Financiën (D66) al weten dat de it-problematiek bij de Belastingdienst hardnekkig en complex is en dat het jaren duurt voordat het probleem is opgelost. Verouderde systemen raken volgens de staatssecretaris ‘het hart van de primaire processen’ en ook de uitstroom van it-personeel draagt niet bij aan een snelle oplossing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6378751). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.