Managed hosting door True

Telindus levert sdn Cisco aan gemeente Hilversum

 

De gemeente Hilversum heeft voor de ontwikkeling, implementatie en het onderhoud van zijn nieuwe netwerkomgeving gekozen voor Telindus. Die levert en implementeert een netwerk, gebaseerd op de zogeheten digital network architecture (dna) van Cisco. De netwerkdienstverlener mag deze 'software defined network' (sdn)-omgeving' ook beheren.

Het contract heeft een looptijd van twee jaar met een mogelijke verlenging van maximaal drie maal 24 maanden. De geplande ingangsdatum is 1 juni aanstaande. Volgens een ruwe schatting van de gemeente heeft de opdracht over vijf jaar uitgesmeerd een waarde van minimaal zes ton.

De gemeente Hilversum moet naar een nieuw netwerk; het huidige loopt tegen zijn grenzen aan door de groei in koppelingen met ketenpartners, het toenemend aantal mobiele apparaten, de hogere beveiligingseisen en de behoefte aan een omgeving die flexibeler is en meer mogelijkheden biedt.

Een van de voordelen van de gekozen sdn-oplossing is dat een deel van de beheertaken, zoals netwerkconfiguraties en de autorisatie van apparatuur, valt te automatiseren. Ook krijgt de gemeente straks direct inzicht in alle verkeersstromen op het netwerk.

Netwerkdienstverlener Telindus is onderdeel van Belgische telecombedrijf Proximus. Het bedrijf houdt in Nederland kantoor in Utrecht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6367934). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.