Managed hosting door True

Subsidie van EU voor gemeentelijke wifi-hotspots

 

Gratis Wi-Fi

Gemeenten kunnen een voucher van vijftienduizend euro aanvragen bij de Europese Unie voor het installeren van wifi-hotspots. Per land worden er om te beginnen minimaal vijftien vouchers toebedeeld, waarvan maximaal een per gemeente. Hier geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De eerste vouchers worden 15 mei uitgedeeld.

Een vereiste is dat gemeenten die de subsidie ontvangen binnen anderhalf jaar de wifi-hotspots operationeel hebben. De Europese Unie heeft 120 miljoen euro beschikbaar gesteld met als doel alle Europese gemeenten uiterlijk 2020 te voorzien van gratis wifi in openbare ruimtes, zoals bibliotheken, overheidsgebouwen, pleinen en parken.

Om gebruik te maken van de subsidie dienen gemeenten zich vooraf te registeren op de Wifi4EU-portal. Het aanleveren van een voorlopige kostenraming van een dienstverlener of projectinformatie over het op te zetten netwerk, behoeft niet te worden verstrekt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6356749). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.