Managed hosting door True

Betty Blocks en JNet samen in overheidsdigitalisering

 

Digitale overheid

No-code-applicatie-ontwikkelingsplatform Betty Blocks sluit de handen ineen met integratieleverancier Jnet. Dit samenwerkingsverband is ontstaan uit een plan om de dienstverlening aan de overheid te optimaliseren. Waar Betty Blocks Nederlandse overheidsorganisaties het platform biedt om te innoveren, biedt JNet integratie- en data-oplossingen.

De samenwerking tussen Betty Blocks en JNet begon tijdens een project voor de gemeente Zaanstad. De gemeente was op zoek naar een oplossing om samen met veertien andere gemeenten de jeugdzorg beter te ondersteunen. Ze bouwden de applicatie met de ontwikkelaars van partner en ict-dienstverlener QNH op het Betty Blocks-platform en JNet implementeerde vervolgens de data- en integratieservices in hun eigen cloudinfrastructuur.

JNet gaat binnen het partnerschap de Betty Blocks in- en output vertalen naar de behoeften van de gemeenten en biedt de benodigde logistieke onderlaag. Beide partijen verwachten de diensten in de toekomst ook aan te kunnen bieden buiten de overheidssector.

JNet en Betty Blocks

JNet levert integratie- en beveiligingsoplossingen. Het bedrijf integreert applicaties met hun servicebus Opentunnel. De onderneming claimt meer dan 130 gemeenten als klant te hebben en is gevestigd in Delft en Minsk.

Betty Blocks is opgericht in 2012 en biedt een applicatie-ontwikkelplatform vanuit de cloud. Gebruikers kunnen hiermee onder meer web-, mobiele en zakelijke toepassingen ontwikkelen. Naast het hoofdkantoor in Alkmaar beschikt de onderneming over kantoren in Duitsland, de Verenigde Staten en Duitsland. Het bedrijf heeft zo'n 45 medewerkers in dienst. Vorig jaar investeerde ING zo’n drie miljoen euro in Betty Blocks.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6342539). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.