Managed hosting door True

Ministerie EZK eert Huawei met NFIA Award

 

Steven Cai, directeur Huawei Nederland, staat vierde van links; premier Mark Rutte bijna helemaal rechts.

Huawei is door de Nederlandse overheid bekroond als een van de grootste Chinese investeerders in Nederland. De prijs, die ook de bijdrage van Huawei aan de Chinees-Nederlandse samenwerking eert, is van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Premier Mark Rutte reikte de NFIA Award prijs uit aan Steven Cai, directeur Huawei Nederland, tijdens de recente handelsmissie naar China.

Huawei was een van de vijf Chinese bedrijven die het NFIA in het zonnetje zette in het Ritz Carlton Hotel in Guangzhou. Het agentschap deed dit vanwege zijn veertigjarig jubileum waarin het naar eigen zeggen ruim vierduizend bedrijven heeft geholpen zich in Nederland te vestigen of uit te breiden.

Volgens het NFIA is Huawei bekroond omdat het ict-bedrijf 'gedijt in het Nederlandse zakenklimaat en gestaag bijdraagt aan de Nederlandse economie'. In een reactie laat Huawei-directeur Cai weten vereerd te zijn met de prijs. Hij beschouwt het als 'een erkenning voor ons werk in Nederland. We zijn hier al sinds 2004 aanwezig en dankzij de steun van de NFIA hebben we in die jaren kunnen groeien en investeren. Nederland is een belangrijk land voor Huawei.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6337017). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.