Managed hosting door True

BCT levert eim-systeem gemeente Ede

MvR & Partners begeleidde samenwerkingstraject

 

Het gemeentehuis van Ede

Leverancier van enterprise information management (eim) BCT uit Sittard implementeert het zaaksysteem Liber bij de gemeente Ede. BCT heeft via een proof of concept(poc)-traject een vaste opdracht in Ede binnengesleept. Tijdens deze fase was MvR & Partners betrokken als begeleider. Begin 2018 is de uitrol over de gehele gemeenteorganisatie gestart. Het betreft een onderhandse aanbesteding, de waarde is onbekend.

De gemeente kampte met een aantal tekortkomingen, namelijk het ontbreken van een integraal klantbeeld, een centrale opslag van proces- en documentinformatie en een leverancier die inspeelt op de behoeften van de gemeente Ede. Om hier invulling aan te geven zoch men een nieuw zaaksysteem om de transitie te realiseren naar digitaal, zaakgericht werken. De belangrijkste voorwaarden aan het nieuwe systeem waren gebruiksvriendelijkheid, technische stabiliteit, performance, interoperabiliteit en verschillende functionaliteiten.

Tijdens de proof of concept (poc) hebben de gemeente Ede en BCT nauw samengewerkt met MvR & Partners. Zo speelde de consultant uit Utrecht een prominente rol in het vaststellen en beoordelen van de acceptatiecriteria.

Tweehonderd processen

Ruud Storcken, business manager bij BCT: ‘Wanneer de implementatie is afgerond, beschikt Ede over een gebruiksvriendelijk informatieplatform. Dit platform bevat procesinformatie op hoofdlijnen, documentinformatie en dossierinformatie voor iedere gebruiker. Daarnaast integreert het platform met applicaties die niet in het systeem zitten. Het streven is om het systeem met meer dan tweehonderd dienstverlenende processen in het derde kwartaal van 2018 volledig live te hebben.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6324182). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.