Managed hosting door True

Backup-centrum Galileo verhuist door Brexit naar Spanje

 

Het backup-centrum dat het Galileo satellietnavigatiesysteem in de gaten houdt, verhuist van Groot-Brittannië naar Spanje. De Brexit is daar debet aan. Het hoofdcentrum blijft in Frankrijk operationeel. 

Europa heeft twee centra van waaruit het zijn Galileo-systeem kan besturen, een hoofdsite net buiten Parijs en een backup-site in het Britse Swanwick. Die laatste verhuist nu naar Spanje, omdat Groot-Brittannië zich uit de EU wil terugtrekken.

Ook vijf andere landen waren kandidaat om het centrum te huisvesten (waaronder België) maar het is dus Spanje dat de buit binnenhaalt. De nieuwe site moet de komende maanden operationeel worden. Spanje zal de huisvestingskosten op zich nemen, de EU betaalt het personeel dat er werkt en de apparatuur.

Het Galileo-systeem is sinds eind 2016 operationeel en omvat tegen 2020 dertig satellieten. Het systeem is nauwkeuriger dan het Amerikaanse gps-systeem. Met de ontwikkeling van een eigen navigatieplatform wil Europa ook minder afhankelijk zijn van gps.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6287671). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.