Managed hosting door True

T-Mobile en Nedap in slim parkeren in Den Bosch

 

Technologiebedrijf Nedap, telecombedrijf T-Mobile en bouwbedrijf Dura Vermeer helpen ’s Hertogenbosch met slim parken. Het heeft daarvoor tien parkeerplekken bij De Gruyter Fabriek voorzien van slimme parkeersensoren. Deze meten welke plekken vrij of bezet zijn.

Het consortium ziet het potentieel van slimme parkeersensoren. Het navigeert individuele gebruikers naar lege plekken, helpt steden en gemeenten om de verkeersstromen te reguleren en ondersteunt handhavingsdiensten bij het opsporen van parkeerovertreders. 

De bedrijven starten daarom met een pilotproject van drie maanden in Den Bosch. Hierbij test het consortium de batterijduur van de sensoren, het bereik en de stabiliteit van de verbinding met het netwerk.

Binnen de samenwerking levert Nedap de sensoren, verzorgt T-Mobile de data-uitwisseling via zijn NarrowBand IoT-netwerk en sluit bouwbedrijf Dura Vermeer aan voor eventuele schaalvergroting in bijvoorbeeld woonwijken.

Naast de proef in ’s Hertogenbosch wil het drietal bedrijven in vijf gemeenten een ‘field trial’ uitvoeren, om zo de parkeeruitdagingen te testen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6252819). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.