Managed hosting door True

Foxconn bouwt megafabriek voor LCD-schermen in VS

 

President Trump (archief) is dolblij met de keuze van Foxconn om een fabriek te vestigen in de VS.

De Taiwanese hardwarebouwer Foxconn gaat een fabriek voor lcd-schermen voor pc's en televisies bouwen in de VS. De toeleverancier van hardware voor Apple en Dell investeert tien miljard dollar in een nieuwe productieplaats in de Amerikaanse staat Wisconsin. Die moet op termijn werk bieden aan 13.000 Amerikanen.

Dat hebben de Amerikaanse president Trump en Foxconn-topman Gou bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Het gaat om een fabriek van ongeveer 1,8 miljoen vierkante meter waar lcd-schermen worden gemaakt. Er wordt vier jaar voor de bouw uitgetrokken.

De precieze locatie binnen de staat wordt later bekendgemaakt. Bij de keuze voor de staat Wisconsin is rekening gehouden met belastingvoordelen die de staat biedt. Die moeten oplopen tot drie miljard euro.

De keuze voor de vestiging van de fabriek in de VS is een opsteker voor de Amerikaanse president Donald Trump. Hij wil dat Amerikaanse leveranciers producten in eigen land produceren en niet uitbesteden naar lagelonenlanden in bijvoorbeeld Azië.

Foxconn produceert vooral in China. Daar staat het overigens niet bekend om goed werkgeverschap. Het concern kwam in het nieuws door een opvallend hoog aantal zelfmoorden onder werknemers.

Tegenstanders van Trump zeggen de ontwikkelingen rondom de Foxconn-fabriek in Wisconsin kritisch te zullen volgen.

Trump

Trump benadrukte tijdens de persconferentie dat hij een groot aandeel heeft in de keuze van Foxconn om een fabriek op te zetten in de VS. Volgens Trump zou Foxconn nooit voor de grote investering in de VS hebben gekozen als hij niet was verkozen tot president.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6168010). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.