Managed hosting door True

Han Wammes is nieuwe leveranciersmanager King

 

Han Wammes

Han Wammes is aangesteld als de nieuwe leveranciersmanager bij VNG/King, het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten binnen de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Hij volgt hiermee Kees Groeneveld op die in de afgelopen jaren het leveranciersmanagement bij King heeft vormgegeven.

Op vrijdag 30 juni vond tijdens de 22ste VNG/King-leveranciersdag de officiële overdracht plaats tussen Groeneveld en Wammes. In de komende periode blijft Groeneveld, die was ingehuurd, VNG/King nog ondersteunen bij de overdracht.

VNG en King hebben de laatste paar jaar meer aandacht besteed aan het versterken van de positie van gemeenten ten opzichte van hun it-leveranciers. Denk aan randvoorwaarden als gemeentelijk opdrachtgeverschap, standaardisatie en de verwerving van ict-middelen via de eind vorig jaar ingestelde Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (Gibit). Volgens een woordvoerder van King sluit dit beleid aan bij de ambities van de Digitale Agenda 2020 en het onderdeel Samen Organiseren.

De afzwaaiende Groeneveld was voorstander van het samen optrekken van gemeentes tegen leveranciers die bijvoorbeeld hun tarieven fors verhogen. Zo ondersteunen VNG en King het collectief van gemeentes dat zich verzet tegen de recente tariefsverhoging van Vicrea, leverancier van geografische informatiesystemen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6108929). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.