Managed hosting door True

Rijk gunt mega-tender printers aan Xerox

 

Het ministerie van BZK gunt de rijksbrede aanbesteding voor multifunctionele printers en netwerkprinters aan leverancier Xerox. Het gaat om een contract van minimaal drie jaar en maximaal vijf jaar voor alle rijksdiensten samen en loopt in de tientallen miljoenen euro.

De aanbesteding IWR2016|MFP-faciliteiten en netwerkprinters omvat het leveren, implementeren en onderhouden van een kernassortiment multifunctionele printers en netwerkprinters, het leveren van vlootbeheerdiensten op locatie en het leveren, implementeren en onderhouden van een oplossing voor print- en scanmanagement.

De deelnemende overheidsinstanties hebben in dit contract de mogelijkheid om nieuwe of refurbished (opgefriste) apparatuur aan te schaffen of te huren. De keuze voor refurbished past bij de rijksbrede aandacht voor circulair inkopen waarbij er afspraken worden gemaakt over de herbruikbaarheid van afgenomen producten of diensten.

Xerox moet er verder voor zorgen dat elke ambtenaar in staat is rijksbreed te printen ongeacht de locatie waar die zich bevindt, door middel van een pull print-functionaliteit. Dit is een geïntegreerde functie om gereedstaande printbestanden af te drukken op de multifunctional waar de eindgebruiker zich autoriseert. Dat kan dus in een ander gebouw zijn dan waar de printopdracht is gegeven.

De tender IWR2016|MFP-faciliteiten en netwerkprinters maakt onderdeel uit van het programma aanbesteding IWR (ICT Werkomgeving Rijk). Waarschijnlijk zijn er in totaal ongeveer 80.000 apparaten nodig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6059669). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.