Managed hosting door True

Misco wil dat rechter gunning IWR LAM verbiedt

Centralpoint, Protinus IT en de combinatie Bechtle/Buyitdirect voorlopige winnaars

 

rechter rechtszaak rechtbank

Hardwaredienstverlener Misco stapt naar de rechter. Het Amstelveense bedrijf eist dat de voorlopige gunning van de aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk (IWR2016) Laptops, Accessoires en Mobiele Werkplekken (LAM) wordt ingetrokken. De winnaars daarvan zijn Centralpoint, Protinus IT en de combinatie Bechtle/Buyitdirect. Misco vindt de veel lagere inschrijfprijzen van deze bedrijven onverklaarbaar en wil dat de rechter hiernaar kijkt.

Het leek er even op dat de rijksbrede aanbesteding IWR206 gevrijwaard zou blijven van rechtszaken, zoals bij de grote rijksbrede aanbesteding ROAD2016 eerder wel het geval was. Twee onderdelen ervan - Vaste ict-werkplekken en Beeldschermen - zijn zonder problemen gegund. Maar hardwaredienstverlener leverancier Misco uit Amstelveen waagt toch een poging de voorlopige gunning van het onderdeel IWR LAM bij de rechter ongeldig te laten verklaren.

De aanbesteding IWR LAM voorziet in de levering en daaraan verbonden diensten van tablets, telefoontoestellen en een groot assortiment aan accessoires rondom de vaste- en mobiele werkplek. Uiteindelijk worden er drie partijen geselecteerd die de komende twee tot vier jaar steeds in minicompetities uitmaken wie wat mag leveren. De belangen zijn groot want het gaat om een groot raamcontract met een waarde van zo'n vijftig miljoen euro per jaar.

Misco is in deze tender buiten de boot gevallen; het eindigde op plek vijf. Dat is een domper want het bedrijf behoorde bij de vorige vergelijkbare aanbesteding wel tot een van de leveranciers (als partner van Fujitsu). Het bedrijf vindt dat de aanbesteding niet volgens de regels verloopt en stapt naar de rechter om de procedure stop te zetten.

Controleren

In een reactie zegt een woordvoerder van Misco dat besloten is hier geen mededelingen over te doen. Bronnen rond de IWR-aanbesteding laten weten dat het bedrijf verbaasd is over de veel lagere inschrijfprijzen van de partijen die de voorlopige gunning hebben binnengesleept. Ook omdat het bij deze tender onder andere gaat om het leveren van Apple-producten en van Apple bekend is dat het geen of amper kortingen geeft op vaste prijzen. Misco wil nu dat de rechter toetst of hier de juiste gang van zaken is bewandeld.

Daarnaast zou Misco vinden dat IWR als aanbestedende dienst niet duidelijk genoeg heeft gemaakt dat het laagsteprijscriterium veel zwaarder heeft meegewogen dan het kwaliteitsaspect in de beoordelingen van de inschrijvers. Misco wil dan ook dat de rechter de voorlopige gunning aan Centralpoint, Protinus IT en de combinatie Bechtle/Buyitdirect intrekt en de procedure stopzet of alsnog aan Misco gunt. Het kort geding dient 15 juni aanstaande bij de rechtbank in Den Haag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6032544). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.