Managed hosting door True

Politiechef slaat alarm over haperende navigatie

 

Meldkamer ‘de Yp’

Door problemen met de navigatie en plaatsbepaling van politieauto's weet de meldkamer niet precies waar de auto is. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

De politie kampt met grote problemen rondom de systemen voor navigatie en positiebepaling in dienstauto's. Door haperende apparatuur komen agenten op de verkeerde plek uit en ontstaan gevaarlijke situaties. In de meldkamer is bovendien niet duidelijk waar een politieauto zich bevindt.

Dat staat in een brief van de Amsterdamse politiechef Aalbersberg en OR-voorzitter Lonnee, gericht aan korpschef Akerboom. De brief is via het AD en de Telegraaf naar buiten gekomen.

In de brandbrief slaan Aalbersberg en Lonnee alarm over het pbs (plaatsbepalingsysteem), een verzamelnaam voor de systemen die de politie gebruikt voor de positiebepaling van de voertuigen van de korpsen, ME en verkeerspolitie. Volgens de schrijver zijn er uit alle korpsen klachten over het functioneren van het systeem. Ook nadat een groot deel van de systemen een update heeft gehad.

'Er is sprake van verbindingsproblemen, oude kaarten, onnauwkeurige plaatsbepaling en instabiliteit. Tal van voertuigen zijn daardoor niet operationeel inzetbaar. Tussen teams ontstaat strijd om het gebruik van nog wel functionerende voertuigen. Daarnaast verhoogt de gebrekkige werking de werkdruk op het Operationeel Centrum. Door het uitblijven van oplossingen nemen de frustraties onder medewerkers toe', vermeldt de brief. De schrijvers van de brandbrief vragen de korpschef snel in te grijpen.

PBS

De pbs die door de politie wordt gebruikt wordt geleverd door CityGIS/Interno uit Den Haag. Dat bedrijf wilde niet reageren op vragen van Computable over de problemen met pbs en verwijst voor woordvoering door naar de politie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6032491). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.