Managed hosting door True

Vervanging DMS kost Amsterdam 3 miljoen extra

 

De gemeente Amsterdam moet bijna drie miljoen euro extra uitgeven omdat de vervanging van een verouderd documentmanagentsysteem (dms) niet goed verloopt. Het betreft het systeem Andreas dat de gemeente gebruikt voor het beheren van documenten die nodig zijn in besluitvormingsprocessen.

Volgens Het Parool was al in 2013 duidelijk dat dit computersysteem op omvallen stond. Maar Andreas is nog steeds niet vervangen, hoewel er sinds februari 2014 diverse pogingen zijn ondernomen. Volgens de krant is het project onder meer vastgelopen door 'reorganisaties en ander intern gerommel'. Zo waren de verantwoordelijkheden in de projectorganisatie niet helder, is de complexiteit onderschat en greep de gemeente niet op tijd in.

De 1,6 miljoen euro die was vrijgemaakt voor de vervanging is inmiddels op. Het college moet zeker 2,7 miljoen euro bijpassen.

De vervanging van Andreas is onderdeel van het project Vernieuwing Bestuurlijke Besluitvorming waarbij de gemeente haar besluiten zoveel mogelijk digitaal wil afhandelen. Het nieuwe systeem zou dan worden ingericht in het zaaksysteem Documentum van de Canadese softwareleverancier OpenText.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5999111). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.