Managed hosting door True

Protinus IT wint mede bij softwaretender Politie

 

Politie

De Nationale Politie heeft de aanbesteding ‘Levering van Standaard Software en daaraan gerelateerde Dienstverlening’ afgerond. Voor perceel twee, ‘Overige vendoren’, is inmiddels bekend dat die is gegund aan Protinus IT, Comparex en SoftwareOne. Deze drie partijen moeten de komende jaren in onderlinge concurrentie strijden om opdrachten voor driehonderd verschillende softwarevendoren.

In de door de politie gevraagde dienstverlening is ook advies over open source software-alternatieven voor nieuwe en in gebruik zijnde software opgenomen. Het contract loopt twee jaar en kan twee maal met een jaar worden verlengd.

Perceel één

Perceel één van deze aanbesteding betreft het selecteren van één leverancier voor de levering van standaard software en de daaraan gerelateerde dienstverlening met betrekking tot negen vendoren: HP, SAP, Oracle, IBM, EMC, VMware, Citrix, Commvault en Raet. Welk bedrijf dit perceel heeft gewonnen, is nog niet bekend. Microsoft staat buiten deze aanbesteding.

De politie gaf de afgelopen drie kalenderjaren circa 46 miljoen euro per kalenderjaar uit aan bovenstaande vendoren. De omzet per perceel over de afgelopen drie kalenderjaren bedroeg voor perceel één zo’n 60 procent (27,6 miljoen) en voor perceel twee zo’n 40 procent (18,4 miljoen).  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5875636). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.