Managed hosting door True

Gemeenten laks met digikoppeling vergunningen

 

Gemeenten zijn nauwelijks voorbereid op aanpassingen die moeten worden doorgevoerd in de landelijke dienst Omgevingsloket Online. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil op termijn stoppen met het per e-mail doorsturen van vergunningsaanvragen vanuit het omgevingsloket. I&M stuurt aan op de verplichting om vergunningsaanvragen via een digikoppeling te laten verlopen.

Integratiespecialist Enable-U vindt dat gemeenten meer aandacht moeten besteden aan een digikoppeling voor vergunningen. 'Gemeenten die nog geen digikoppeling hebben, kunnen te maken krijgen met een fors hogere werkdruk mocht het per e-mail doorsturen worden stopgezet. Behandelaars zullen de gegevens van een vergunningsaanvraag handmatig moeten downloaden en overtypen in de backoffice applicatie. Voor grote organisaties betekent dit dat het onmogelijk wordt om nog aan de wettelijke behandeltermijn van zes weken te voldoen.'

Het ministerie van I&M wilde eigenlijk per 1 januari 2017 stoppen met het per e-mail doorsturen van vergunningsaanvragen vanuit het Omgevingsloket Online. Maar dit is voorlopig uitgesteld, laat I&M weten. Bovendien wordt er nagedacht over alternatieven om de bijlagen bij Wabo-vergunningaanvragen op te halen en in te lezen.  

Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat 325 van de 393 gemeenten nog gebruikmaakt van de e-mailservice. Ook waterschappen, omgevingsdiensten en andere overheidsorganisaties maken nog gebruik van deze methode.
 

Toch geen noodklok

Frank Arts, oprichter en directeur van Enable-U, liet in een persbericht eind vorige week weten dat de noodklok moet worden geluid. Maar daarbij was hij nog niet op de hoogte van het feit dat I&M het stoppen van de e-mail-voorziening heeft uitgesteld. De noodklok luiden is nu dan ook niet nodig, aldus Arts in een extra verklaring.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5867105). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.