Managed hosting door True

Esri eert ProRail om inzet geo-informatie

 

Prorail is tijdens de Esri GIS Conferentie 2016 bekroond met de Nederlandse ‘Enterprise GIS Award’. De prijs is een erkenning van de Amerikaanse leverancier van geografische informatiesystemen voor de ontwikkeling die de spoorbeheerder op gis-vlak heeft doorgemaakt. ProRail werkt inmiddels vijftien jaar met het product Arcgis van Esri.

Prorail gebruikt het geografisch informatiesysteem Arcgis allereerst voor het vastleggen van bedrijfsmiddelen (assets): rails, bovenleiding, wissels en stations. Door het vastleggen van de assets in Arcgis kan de informatie daarna ontsloten worden, zodat het gebruikt kan worden in viewers en apps.

Steeds meer processen en afdelingen maken binnen de spoorbeheerder gebruik van het Arcgis-platform. Zo is het incidentmanagementsysteem ontwikkeld op basis van Arcgis en worden de kadastrale processen van Prorail ondersteund met geo-informatie. Ook is het afgelopen jaar een app ontwikkeld waarmee inspecteurs tot drie keer sneller kunnen werken bij de inventarisatie van objecten langs het spoor.

Prorail wil meer systemen integreren, zodat geo-informatie direct beschikbaar komt voor de hele organisatie. Ook onderzoekt de spoorbeheerder welke plek dronebeelden, BIM (Bouwinformatiemodel) en business intelligence moeten krijgen binnen de geografische informatievoorziening. Ook wil het spoorbedrijf meer data delen via publieke services. Dit zorgt ervoor dat partners in de keten gebruik kunnen maken van actuele informatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5844941). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.