Managed hosting door True

BIT neemt ICT-plannen Defensie onder vuur

 

Het Bureau ICT Toetsing (BIT) noemt de plannen van het ministerie van Defensie voor een nieuwe it-infrastructuur risicovol. Volgens het BIT wil Defensie het werk grotendeels uitbesteden aan de markt en daarbij werken met één hoofdaannemer. Dat is risicovol door het gebrek aan concurrentie en kan leiden tot hogere kosten, aldus het BIT.

Bovendien is er volgens het BIT ‘nauwelijks een weg terug’ als Defensie eenmaal met de hoofdaannemer in zee is gegaan. Defensie loopt dan het risico ‘speelbal te worden van prijsafspraken’ van hoofd- en onderaannemers.

Bij het BIT bestaat verder de vrees dat er onvoldoende geld en kennis is om het project tot een goed einde te brengen. De ict-waakhond van het Rijk adviseert verder om de plannen te verduidelijken. Het ministerie lijkt geen idee te hebben wat de hele operatie gaat kosten, zowel in geld als in capaciteit van het personeel. De oppositie wil dat minister Hennis van Defensie haast maakt met een beter plan, aldus berichtgeving in De Telegraaf.

Ict is al jarenlang een hoofdpijndossier bij Defensie. Hoewel de krijgsmacht over een grote ict-afdeling beschikt van ruim tweeduizend man lukt het maar niet om een moderne ict-huishouding ingevoerd te krijgen, ondanks de vele investeringen. Plannen om een groot deel van de ict uit te besteden lopen al jarenlang op niets uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5784765). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.