Managed hosting door True

Rijk schrijft leveranciers e-factuur voor

 

Kassa

Per 1 januari 2017 moeten alle leveranciers van de rijksoverheid hun factuur elektronisch indienen. Dit heeft minister Kamp van Economische Zaken beslist. Branchevereniging Nederland ICT juicht deze verplichting toe. Het zou makkelijker zijn en op termijn kosten besparen.

Volgens Nederland ICT zijn de voordelen van elektronisch factureren evident. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen.  

Diverse leden van Nederland ICT hebben de mogelijkheid tot het verzenden en ontvangen al geruime tijd als functionaliteit in hun administratiesoftware toegevoegd, meldt de branchevereniging. ‘Onze leden zijn er klaar voor, nu de ontvangers nog. Het is dan ook goed dat de minister van Economische Zaken nu een belangrijke doorbraak realiseert. De rijksoverheid ontvang immers zeer grote aantallen facturen. Door als rijksoverheid het goede voorbeeld te geven, komt de overgang naar een digitalisering van de factuurstroom in Nederland hopelijk snel op gang’, aldus Nederland ICT.

Voor een verdere versnelling is het van belang dat ook gemeenten, provincies en waterschappen snel volgen. Nederland ICT blijft hierover in gesprek, laat de branchevereniging weten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5783020). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.