Managed hosting door True

Misco Solutions wint tender Politie, PQR naar rechter

Hoofdpijndossier server- en storage-apparatuur nog niet dicht

 

rechter rechtszaak rechtbank

Misco Solutions heeft de hernieuwd uitgeschreven aanbesteding voor server- en storageapparatuur bij de Nationale Politie voorlopig gegund gekregen. Het betreft een zesjarig contract met een geraamde waarde van minimaal 11,2 miljoen euro. PQR, de huidige leverancier, is het niet met de uitkomst eens en spant een kort geding aan bij de rechtbank in Den Haag.

De aanbesteding ‘Server en Storage Apparatuur 2015’ behelst het leveren door één contractpartner van apparatuur met daarbij ondersteunende diensten (onderhoud, installatie, verhuizing et cetera) aan de politie, inclusief het Meldkamer Diensten Centrum en de Politieacademie. Het gaat om het onderhouden van een installed base van vijf merken - Dell, EMC, Netapp, HDS en HP - maar ook om het doorleveren van nieuwe spullen. Op basis van eerdere leveringen schat de politie de geraamde waarde op minimaal 11,2 miljoen euro. Maar dat bedrag kan door doorlevering veel hoger uitvallen.

Hard gelag

Het contract met de huidige leverancier PQR liep op 30 april 2016 af (en wordt nu tijdelijk verlengd). Het verliezen van dit contract zou een hard gelag betekenen voor de infrastructuurdienstverlener uit De Meern. De politie is al jarenlang een grote klant van het bedrijf. PQR ziet toch kansen liggen om alsnog de opdracht binnen te halen. Het bedrijf scoorde naar verluidt de hoogste score in de aanbesteding maar werd uitgesloten vanwege een procedurele fout. Daar is PQR het niet mee eens, maar een toelichting wil de dienstverlener niet geven zolang de zaak onder de rechter is.

Moeizaam

De rechtbank Den Haag laat weten dat het kort geding 14 juni aanstaande dient. De voorlopige winnaar Misco was niet bereikbaar voor commentaar. Voor de politie is de gang naar de rechter een tegenvaller. De server- en storage-tender blijkt een moeizame exercitie die al ruim twee jaar lang voortduurt.

De Nationale Politie stopte in maart 2014 namelijk de toen lopende aanbesteding voor opslag, servers en 'converged infrastructuur'. Dit naar aanleiding van zowel interne vragen als vragen vanuit de markt over de opzet ervan. In de daarna nieuw uitgeschreven tender is de ‘converged infrastructuur’ eruit gehaald. Het duurde nog tot 2 oktober 2015 eer de nieuw opgezette aanbesteding voor server- en storage-apparatuur en servers werd gepubliceerd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5764768). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.