Managed hosting door True

Ictivity levert ICT-diensten aan SSC Zuid-Limburg

 

Deal handen schudden overname

Shared Service Center (SSC) Zuid-Limburg heeft na een aanbesteding Ictivity geselecteerd voor het perceel ‘Algemeen support en advies’ voor de ict-infrastructuur. Het SSC vertegenwoordigt de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen en de provincie Limburg. De aanbesteding geldt voor vier tot maximaal zes jaar. Eerder al had SSC Zuid-Limburg een aantal voorkeurleveranciers gekozen voor de levering van diverse hardwareproducten en -diensten. Daarbij was Scholten Awater de grote winnaar.

Het door Ictivity gewonnen perceel heeft een jaarlijkse geschatte omvang van ruim 110.000 euro. Het bedrijf start met een onderzoek bij de provincie Limburg naar de status van de bestaande ict-infrastructuur. Daaruit moeten aanbevelingen komen hoe de infrastructuur beter te onderhouden is en storingen sneller kunnen worden verholpen. Daarnaast fungeren de specialisten van de Eindhovense ict-dienstverlener als adviseur bij de toekomstige ontwikkelingen in de infrastructuur van de provincie. 

Percelen

De gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen en de provincie Limburg hebben hun it gebundeld in een gezamenlijke organisatie: SSC Zuid-Limburg. Een aantal gemeenten in de regio kunnen ook diensten afnemen van dit ssc. Middels de Europese aanbesteding ‘ICT Hard- en Software’ zijn daarvoor recent een aantal voorkeurleveranciers geselecteerd. Naast het perceel van ondersteunende infrastructuurdiensten dat Ictivity heeft gewonnen, betreft het de percelen Netwerk (geraamde waarde per jaar: 1,17 miljoen euro), Opslag (1,2 miljoen euro), Server (1,07 miljoen euro), Werkplekken (ruim 860.000 euro) en Mobility (1,08 miljoen).

Per perceel zijn drie leveranciers gekozen. Deze leveranciers zullen deels in minicompetities bepalen wie de levering uiteindelijk mag doen. Scholten Awater is in alle vijf percelen vertegenwoordigd; ARP in vier, Centric in drie, Centralpoint in twee en Infotheek in één (zie voor de indeling HIER).

Software en diensten

Verder is er nog het perceel Software. Het gaat om software voor werkplekken, servers, back-up, communicatie, virtualisatie, beveiliging, infrastructuur en beheer. Dit perceel heeft een geraamde waarde van ruim 2,7 miljoen euro per jaar. Centric is hiervoor geselecteerd als 'preferred supplier' met Comparex en ARP op de respectievelijke tweede en derde plek.

De deelnemende gemeenten mogen bij Centric zonder minicompetitie software kopen. Indien een gemeente het wenst, bijvoorbeeld als zij het bedrag te hoog vindt, kan zij een minicompetitie uitschrijven en dan mogen Centric, Comparex én ARP een offerte aanbieden; de partij met de laagste prijs wint dan.  

Los van deze aanbesteding is er inmiddels nog een aanbesteding voor ict-diensten in de markt gezet. Hierbij zoekt SSC Zuid-Limburg naar geschikte ict-inhuurpartijen voor werkvelden als strategisch en tactisch advies, project-, service en datamanagement, functioneel beheer, technisch beheer, applicatiebeheer en helpdesk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5755396). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.