Managed hosting door True

Comparex trekt kort geding in tegen DNB

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Comparex heeft het kort geding dat het deze week wilde aanspannen tegen De Nederlandsche Bank, weer ingetrokken. Het softwarelicentieconcern vond dat de omvangrijke aanbesteding voor standaard software die DNB ook namens andere centrale banken in Europa voert, niet rechtmatig verloopt. Het gaat om een opdracht van maximaal honderd miljoen euro.

Volgens de Amsterdamse krant Het Parool, dat gisteren een bericht over de dagvaarding had gepubliceerd, meent Comparex dat de uitgeschreven tender niet voldoet aan de Aanbestedingswet uit 2012. De aanbesteding zou onduidelijk en niet eenduidig zijn en niet voldoen aan de beginselen van transparantie en gelijke behandeling. In het kort geding, dat donderdag in de Amsterdamse Rechtbank op de rol stond, eiste Comparex dat de aanbestedingsvoorwaarden zouden worden aangepast en dat een heraanbesteding moest worden uitgeschreven.

Navraag bij de rechtbank leert dat het kort geding is ingetrokken zonder opgave van reden. Comparex wil niet ingaan op de vraag waarom het bedrijf de rechtszaak niet doorzet en of DNB zaken aan gaat passen in de aanbestedingsprocedure. Wel zegt de woordvoerster dat Comparex zich heeft ingeschreven.

Geclusterd

Uit de aanbestedingsstukken blijkt dat het gaat om de Europese tender ‘IT Software Portfolio Management and Reseller-services’. Het is een opdracht van zes jaar, waarvoor DNB drie raamcontractpartners zoekt voor het leveren, onderhouden en ondersteunen van standaard software.

Het betreft een geclusterde opdracht voor vijftien Europese centrale banken met een geschatte totale waarde van tussen de vijfenzeventig miljoen en honderd miljoen euro. De aanbesteding is zo opgezet dat andere Europese centrale banken en Europese financiële instituties kunnen aanhaken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5725580). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.