Managed hosting door True

Belasting trekt gunning KPN voor Lancat 2015 in

 

Contract versnipperd verscheurd

De Belastingdienst heeft de voorlopige gunning aan KPN in het kader van de netwerkaanbesteding Lancat 2015 voor het Belastingdienstnetwerk weer ingetrokken. Nummer twee in de uitslag, netwerkdienstverlener Telindus, had bezwaar gemaakt tegen de gunning. De fiscus laat in een reactie weten de beslissing in beraad te hebben. Het kort geding dat Telindus deze week wilde voeren, is voorlopig van de baan.

De aanbesteding Local Area Network CATalogus 2015 (Lancat 2015) bestaat uit een aantal onderdelen. De Belastingdienst verwacht de komende vier jaar jaarlijks een slordige 2,5 miljoen euro aan onderhoud en ondersteuning op de 'installed base' kwijt te zijn en gemiddeld tien miljoen euro per jaar aan de verwerving van netwerkcomponenten te besteden.

De rechtbank in Den Haag meldt dat op verzoek van Telindus het kort geding is aangehouden tot 9 april 2016. Waarom Telindus het niet eens is met de voorlopige gunning aan KPN is niet duidelijk. Het bedrijf weigert ieder commentaar. Wel speelt mee dat Telindus de huidige leverancier is, waarbij het contract eind dit jaar afloopt, en er aanzienlijke financiële belangen in het spel zijn. De inschrijving van KPN op deze aanbesteding is opmerkelijk, omdat het ict-concern de tenders waarbij hardwarecomponenten moeten worden geleverd, doorgaans aan zich voorbij laat gaan.

De Belastingdienst beraadt zich nu op de te nemen stappen naar aanleiding van de bezwaren van Telindus. Dat kan zijn dat het de opdracht toch opnieuw (voorlopig) gunt aan KPN, of toch aan een van de andere inschrijvers: Telindus (de nummer twee in de eindscore), Protinus IT (nummer 3) en Misco (nummer 4). Het zou ook nog kunnen zijn dat er een heraanbesteding plaatsvindt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5701457). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.